Kursy zmienne
Kursy zmienne do wyboru na Uniwersytecie Opolskim.
Decyzja nr 2/2017 Prorektora ds. Kształcenia i Studentów z dnia 14.02.2017 r.
UWAGA – studenci którzy studiują na dwóch kierunkach studiów proszeni są o wybranie dwóch różnych kursów ogólnouczelnianych (zgodnie z wymogami przewidzianymi programem studiów dla każdego kierunku).
Instytut Inżynierii Środowiska i Biotechnologii prowadzi następujące kursy do wyboru:
- KZ-06-06-000001 Metody przechowywania bioproduktów
- KZ-06-06-000002 Mikroorganizmy osadu czynnego
- KZ-06-06-000007 O tym jak zdobyć świecące banany
- KZ-06-06-000010 Mikrobiologia środowiska
- KZ-06-06-000011 Analiza mikrobiologiczna żywności
- KZ-06-06-000014 Glony w biotechnologii
- KZ-06-06-000016 Biotechnologia w produkcji piwa
- KZ-06-06-000017 Rośliny źródło zdrowia i urody
- KZ-06-06-000019 Mniej znane oblicza grzybów
- KZ-06-06-000020 Kosmetyki od kuchni
- KZ-06-06-000021 Zrozumieć nano-świat: od nanomaszyn w medycynie do nanocząstek w kosmetykach
- KZ-06-06-000025 Czy jesteśmy sami? Biologiczne rozważania o możliwości istnienia życia w kosmosie
- KZ-06-06-000029 Genetycznie modyfikowane organizmy
- KZ-06-06-000030 Niewidzialny świat mikroorganizmów
- KZ-06-06-000031 Grzyby i bakterie w kuchni
- KZ-06-06-000032 Promieniowanie jonizujące wokół nas
- KZ-06-06-000033 Jak rozpoznać choroby roślin
- KZ-06-06-000034 Łowiectwo
- KZ-06-06-000035 Do czego przyda się wiedza z biologii gdy nastąpi „Blackout”
- KZ-06-06-000036 Magia roślin leczniczych
- KZ-06-06-000037 Are we alone? Biological considerations about possibilities of the existence of life in space
- KZ-06-06-000038 What use will You have from knowledge of biology in case of the „Blackout”?
- KZ-06-06-000039 Practical English in Biotechnology
- KZ-06-06-000040 Basics of Biophysics
W semestrze letnim roku akademickiego 2018/2019 w Instytucie Inżynierii Środowiska i Biotechnologii realizowane są następujące kursy do wyboru:
- KZ-06-06-000016 Biotechnologia w produkcji piwa – dr S. Wierzba, sala 412 CB, godz. 16:30 – 18.00
- KZ-06-06-000036 Magia roślin leczniczych – dr hab. M. Rajfur, prof. UO, sala 103 K,
- grupa 1, I połowa semestru (do 12.04.2019 r.), godz.18.00 – 19.30;
- grupa 2, II połowa semestru (od 15.04.2019 r.) godz.16.30 – 18.00
- KZ-06-06-000020 Kosmetyki od kuchni – mgr A. Szutt, sala 104 K
- grupa 1, I połowa semestru (do 12.04.2019 r.), godz. 16.30 – 18.00
- grupa 2, II połowa semestru (od 15.04.2019 r.), godz. 16.30 – 18.00
- KZ-06-06-000025 Czy jesteśmy sami? Biologiczne rozważania o możliwości istnienia życia w kosmosie – mgr G. Oloś, sala 413 CB
- grupa 1, II połowa semestru (od 15.04.2019 r.), godz. 16.30 – 18.00
- grupa 2, II połowa semestru (od 15.04.2019 r.), godz. 18.00 – 19.30
- KZ-06-06-000014 Glony w biotechnologii – dr hab. M. Rajfur, prof. UO, sala 103 K,
- grupa 1, I połowa semestru (do 12.04.2019 r.), godz.16.30 – 18.00;
- KZ-06-06-000043 Łowiectwo za i przeciw – dr M. Sporek, sala 413 CB,
- grupa 1, I połowa semestru (do 12.04.2019 r.), godz.16.30 – 18.00;
- grupa 2, I połowa semestru (do 12.04.2019 r.), godz.18.00 – 19.30;
- KZ-06-06-000051 Poznaj swoją skórę – mgr A. Szutt, sala 104 K,
- grupa 1, I połowa semestru (do 12.04.2019 r.), godz. 18.00 – 19.30
- grupa 2, II połowa semestru (od 15.04.2019 r.), godz. 18.00 – 19.30
- KZ-06-06-000052 Medycyna estetyczna – mgr Z. Orwat, sala 303 K, godz. 16.30 – 18.00
- terminy: 04.03.2019, 18.03.2019, 01.04.2019, 15.04.2019, 06.05.2019, 20.05.2019
- KZ-06-06-000037 Are we alone? Biological considerations about possibilities of the existence of life in space – mgr G.Oloś, sala 302 K
- grupa 1, I połowa semestru (do 12.04.2019 r.), godz. 18.00 – 19.30
- KZ-06-06-000049 Prezentacje dla zmęczonych słuchaczy – jak nie zanudzać? – dr hab. A. Kłos, prof. UO, sala 114 K
- grupa 1, I połowa semestru (do 12.04.2019 r.), godz. 16.30 – 18.00
- grupa 2, I połowa semestru (do 12.04.2019 r.), godz. 18.00 – 19.30
- KZ-06-06-000032 Promieniowanie jonizujące wokół nas – dr hab. A. Dołhańczuk-Śródka, prof. UO, sala 05 K
- grupa 1, I połowa semestru (do 12.04.2019 r.), godz. 16.30 – 18.00